Μείωση προστίμου

Τη μείωση του προστίμου των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που εντοπίζουν οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ  σχεδιάζει ο Υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης, προωθώντας σχέδιο κλιμακωτής μείωσης του προστίμου ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, τον αριθμό των απασχολουμένων, τον τζίρο αλλά και την παραβατικότητα της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θα παίρνουν πληροφορίες για το προφίλ της επιχείρησης (βαθμός συνέπειας η παραβατικότητας) από την online διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του ΣEΠE, του IKA και του OAEΔ. Το σχέδιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας –το οποίο παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο κ. Σκουλέτης- προβλέπει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους  με στόχο τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας.

Νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ θα οριστεί ο κ. Απόστολος Καψάλης, νομικός και επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Απασχόλησης, την οποία κατείχε η κ. Αννα Στρατινάκη, προορίζεται ο Ανδρέας Νεφελούδης, οικονομολόγος, Σύμβουλος Αστικής και Τοπικής Ανάπτυξης. Ο κ. Νεφελούδης υπήρξε στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς από τα χρόνια της χούντας και είναι γιος του ιστορικού στελέχους της αριστεράς  Βασίλη Νεφελούδη.