Εισήγηση να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα που η χώρα επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα αλλά και για να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν περισσότερα τραπέζια.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς.

Σχετικά με τις μάσκες ο κ.υπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς και οι πάνινες μάσκες κάνουν δουλειά εφόσον, όπως είπε, απολυμανθούν και ακολουθηθούν οι κανόνες.

Για τα σούπερ μάρκετ, υπογράμμισε ότι από τους ειδικούς κρίθηκε πως δεν είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα οι πελάτες, αφού σε αυτά τα καταστήματα τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο κόστος τους ανέφερε: «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια.Αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε».

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».