Το Eurogroup κάλεσε την Ιταλία να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες και να αλλάξει τον προϋπολογισμό

Την ιταλική κυβέρνηση κάλεσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup «ενθάρρυναν την Ιταλία να αναθεωρήσει τη θέση της, να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να σεβασθεί τους συμπεφωνημένους κανόνες».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, άκουσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του να επιμένουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ένας προϋπολογισμός που δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα απαντήσει, έως τις 13 Νοεμβρίου, στο αίτημα της Επιτροπής να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της.

O κ. Μοσκοβισί ειδικότερα, επεσήμανε πως η Κομισιόν θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα διαλόγου να συζητά με την Ιταλία για το ζήτημα αυτό και προσέθεσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, ο οποίος αναμένεται να εξηγήσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης πώς σκοπεύει να απαντήσει η Ρώμη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.