Την Τρίτη παραδίδεται η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Δεκτό έκαναν οι αλβανικές αρχές το αίτημα της οικογένειας, μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Για όγδοη ημέρα παραμένει άταφη η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του γιου του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του, και αφού πρώτα είχε παραιτηθεί από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.

Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία, εξεδόθη σήμερα η θετική απάντηση.

Όπως λοιπόν αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, οι αρχές της γείτονας έκαναν δεκτό το αίτημα της οικογένειας. ενώ επισημαίνουν ότι μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Κλίμα τρομοκρατίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, οι αλβανικές αστυνομικές αρχές επιχειρούν την τρομοκράτηση των Βορειοηπειρωτών με αλλεπάλληλες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, και όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές προσαγωγές Βορειοηπειρωτών με ελληνική ιθαγένεια, με πρόφαση την εξακρίβωση στοιχείων χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οι αλβανικές αρχές έχουν θορυβηθεί από την οργή που επικρατεί στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και προσπαθούν με φτηνά τεχνάσματα να εκφοβίσουν όσους αντιδρούν ή επισκέπτονται τους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.