Συντάξεις: Σχέδιο προυπολογισμού «ντουμπλ φας» για...να είναι όλοι ευχαριστημένοι

Περικοπές συντάξεων θα προβλέπει τελικά και το Προσχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Θα είναι όμως Προσχέδιο διπλής ανάγνωσης («ντουμπλ φας») εμφανίζοντας τις περικοπές συντάξεων προς τους έξω, αλλά αποκρύπτοντάς τες προς τους μέσα!

Για να ξεχάσουν τον πόνο τους οι συνταξιούχοι και για να δείξει ότι διαπραγματεύεται, η κυβέρνηση σκιαμαχεί με τον εαυτό της και με τους νόμους που έχει ψηφίσει.

Κι αφού πρώτα το Μαξίμου διέρρεε ότι δεν θα καταθέσει καν το Προσχέδιο (γνωρίζοντας όμως εξ αρχής ότι αυτό αντίκειται στο άρθρο 79 του Συντάγματος) για να μην εμφανίσει τις επιπτώσεις από τις περικοπές στις συντάξεις, φαίνεται να καταλήγει τελικά στην λύση να προστεθεί μια παράγραφος στο Προσχέδιο, η οποία θα λέει πως οι συντάξεις μπορεί και να μην περικοπούν τελικά, αν συμφωνήσουν οι δανειστές.

Έτσι το Προσχέδιο «2 σε 1» που αναμένεται να καταθέσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών θα περιέχει και τα δύο σενάρια: εκείνο όπου οι περικοπές είναι «γραμμένες στην πέτρα», αλλά και το άλλο όπου οι περικοπές είναι «γραμμένες στην άμμο» -με την ελπίδα ότι αυτές τελικά θα σβηστούν.

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει την περικοπή των συντάξεων στο μεγαλύτερο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Προς το παρόν δεν έχει καταθέσει γραπτώς κανένα…

Διαβάστε περισσότερα στο economico.gr