Βραζιλία: Εισαγωγές - Εξαγωγές προϊόντων από και προς Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Yπουργείου Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Βραζιλίας, έχουν εισαχθεί στη χώρα από την Ελλάδα πάνω από 15 προϊόντα.

Επιβατικά σκάφη, τσιμέντα, μάρμαρα, λεπίδες ξυριστικών μηχανών, ελαιόλαδο, διάφορα μηχανήματα, μαγνήσιο, μέρη κυκλωμάτων, γλυκά κουταλιού, καλλυντικά, ταινίες αλουμινίου, είναι τα βασικά προϊόντα που εισήγαγε η Βραζιλία από την Ελλάδα.

Αντίστοιχα η Ελλάδα εισήγαγε από τη Βραζιλία, καφέ, καπνό, βωξίτη, σόγια, προπένιο, χαρτί, παπούτσια, απορρίμματα χαλκού, παρασκευάσματα γαλοπούλας, ζάχαρη, φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα και άλλα είδη για κατανάλωση σε πλοία.

Στο σύνολο του 2014, η Βραζιλία εμφανίζει θετικό ισοζύγιο 68,56 εκ. δολαρίων ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα, με τις εξαγωγές της στα 136,76 εκ. (μείωση 9,7% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο) και τις εισαγωγές στα 68,2 εκ. (μείωση 40,7% σε σχέση με το 2013, λόγω της παύσης ελληνικών εξαγωγών πετρελαιοειδών). Χωρίς τα πετρελαιοειδή, οι ελληνικές εξαγωγές το 2014 αυξήθηκαν κατά 95,7%.