Κλέλια Χατζηιωάννου: Η θλιμμένη βασίλισσα χαμογελάει ξανά 

Η «βασίλισσα των τάνκερ» Κλέλια Χατζηιωάννου, κόρη του Λουκά Χατζηιωάννου και αδερφή του Πόλυ και του Στέλιου είναι πλέον η νέα ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού με ιστορία.

Ο λόγος για την θρυλική βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο, που πέρασε στην ιδιοκτησία της εφοπλίστριας  αντί 1.860.000 ευρώ μετά από πλειστηριασμό για χρέη 4.616.555 ευρώ στο Δημόσιο, της οικογένειας του αείμνηστου διευθυντή της Ελευθεροτυπίας.

Η βίλα θεωρείται η ωραιότερη της Τήνου, για κάποιους και των Κυκλάδων, και από  εκεί πέρασαν πολλοί επώνυμοι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και πολιτικοί που συνδέονταν φιλικά με τους πρώην ιδιοκτήτες του.

Ποια είναι όμως η νέα ιδιοκτήτρια Κλέλια Χατζηιωάννου;

villa1
fidanidis_villa
Η νυν ιδιοκτήτρια της βίλας στην Τήνο Κλέλια Χατζηιωάννου (αριστερά) σε κοινή κοσμική εμφάνιση με τη σύζυγο του Σεραφείμ Φυντανίδη, Βιργινία Βεντουράκη

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η βάφτιση της μικρής Αννας,του κοριτσιού που υιοθέτησε η Κλέλια Χατζηιωάννου, γράφει το ρεπορτάζ του protothema, ήταν μία από τις πλέον ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή της. Mιας ζωής γεμάτης από εντυπωσιακά πλην φευγαλέα κύματα ευτυχίας, τα οποία τη σημάδεψαν και ενίοτε την πλήγωσαν, έστω και αν για όλους ήταν η «βασίλισσα των τάνκερ».

Δικαστική μάχη

Παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Γιάννη Φράγκο, σε έναν παραμυθένιο γάμο που άφησε μεν εποχή, αλλά δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Ο χωρισμός τους μόνο φιλικός δεν ήταν και το διαζύγιό τους άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια δικαστική αντιπαράθεση που κράτησε χρόνια μέχρι έρθει τελικά η δικαίωση για την οικογένεια Χατζηιωάννου.

Είναι γνωστό άλλωστε, με τα παραδείγματα να είναι αρκετά, ότι κάποιες φορές η ένωση δύο ισχυρών οικογενειών μπορεί να φέρνει τα οικονομικά αποτελέσματα που όλοι προσδοκούν, αλλά όχι απαραίτητα την ευτυχία.

Στην περίπτωση της Κλέλιας Χατζηιωάννου και του Γιάννη Φράγκου όλα στην αρχή φάνταζαν ιδανικά, αφού η γνωριμία τους κατέληξε πολύ γρήγορα στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο γιος του ισχυρού άντρα της παγκόσμιας ναυτιλίας Νίκου Φράγκου και η κόρη του «βασιλιά των τάνκερ», όπως αποκαλούσαν τον Λουκά Χατζηιωάννου στις αρχές του 1990, φάνταζαν το ιδανικό ζευγάρι. Ο γάμος τους τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, ενώ η δεξίωση στο «Intercontinental» συζητιόταν για μέρες στην κοσμική Αθήνα.

Η εμφάνιση της κυρίας Χατζηιωάννου με τη διαμαντένια τιάρα προκάλεσε τα ανάλογα σχόλια και το ζευγάρι μετά το γαμήλιο ταξίδι προσαρμόστηκε στην πολυτελή καθημερινότητά του. Λίγους μήνες αργότερα ο εφοπλιστικός κύκλος συζητούσε δεόντως τα 50.000.000 δολάρια -το ευρώ δεν είχε μπει ακόμα στη ζωή μας- που είχε δώσει στον γαμπρό του ο Λουκάς Χατζηιωάννου για να επενδύσει στην αγορά νέων καραβιών

Η Κλέλια Χατζηιωάννου με τον πρώην σύζυγό της Ιωάννη Φράγκο.
 

 Αλλαξαν όλα

Τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν συχνότατα και όλα φάνταζαν ιδανικά τα πρώτα δύο χρόνια για την Κλέλια και τον Γιάννη. Μπορεί και να ήταν, όπως λένε κάποιοι άνθρωποι που έζησαν από κοντά το ζευγάρι, όταν όμως άρχισαν οι καβγάδες όλα άλλαξαν.

Το διαζύγιο μπήκε μπροστά, ενώ ήδη είχαν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για τη σχέση του Γιάννη Φράγκου με την τότε ιδιαιτέρα γραμματέα του Ζελιάνα Χωρέμη, που τελικά κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τις εκατέρωθεν αγωγές διαζυγίου ακολούθησαν κι άλλες, με πρώτη και καλύτερη αυτή της οικογένειας Χατζηιωάννου που ζητούσε από τον κ. Φράγκο να επιστρέψει πίσω τα 50 εκατ. δολάρια. Ο εφοπλιστής ανταπάντησε με τη σειρά του με αγωγή στην οποία υποστήριζε ότι τα χρήματα αυτά ήταν δωρεά του πρώην πεθερού του και από εκείνη τη στιγμή άρχισε ο πόλεμος.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου δεν ξαναμίλησε ποτέ με τον πρώην σύζυγό της, ενώ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σχετικά έλεγε: «Αναφέραμε ότι έκανε κακοδιαχείριση των χρημάτων αυτών και είχαμε καταγγείλει τότε ότι έπρεπε να αναγνωρίσει ένα χρέος το οποίο παράλληλα μπορούσε να αποπληρώνει σιγά-σιγά. Δεν του ζητήσαμε να δώσει τόσα εκατομμύρια με τη μια».

Ο Φράγκος έχασε, η Κλέλια δικαιώθηκε 

Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά και τις δύο οικογένειες τονίζουν ότι αυτή η ιστορία θα μπορούσε να λήξει με έναν συμβιβασμό, κάτι που επισήμως δεν έγινε ποτέ αφού ο κ. Φράγκος αρνήθηκε σε όλες τις φάσεις των αγωγών ότι χρωστάει αυτά τα λεφτά στον πρώην πεθερό του. Εμμένοντας στη φράση «ήταν δωρεά αυτά τα χρήματα από τον πεθερό μου», άρχισε έναν πολυέξοδο δικαστικό αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί, με τους δικηγόρους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Μετά από 14 χρόνια διαμάχης τα δύο μέρη εξάντλησαν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να βγουν νικητές με έπαθλο ένα ποσό γύρω στα 100.000.000 ευρώ.

Σε ένα από τα επεισόδια η οικογένεια Χατζηιωάννου κατάφερε να μπλοκάρει προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα ένα βαπόρι του κ. Φράγκου στην Αγγλία. Υπήρξαν κι άλλα μέχρι να δικαιωθεί τελεσίδικα η Κλέλια Χατζηιωάννου, που ζει αθόρυβα εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Μονακό.

Η κόρη της είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα για μια γυναίκα που έχει περάσει πολλά και αποφεύγει πια τα ανούσια κοσμικά γκαλά. Οσο για την αγορά της εξοχικής κατοικίας που ανήκε στη Βιργινία Βεντουράκη, θα φανεί σύντομα αν η νέα ιδιοκτήτρια το απέκτησε για να απολαμβάνει ήρεμα καλοκαίρια στην Τήνο μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της ή αν ήταν μια καθαρά επενδυτική κίνηση.