Αυτή θεωρείται η καλύτερη σούπα του κόσμου

Η σούπα αυτή την εποχή σχεδόν επιβάλλεται και όσο πιο πλούσια, χορταστική και αρωματική είναι, τόσο ανεβαίνει επίπεδο στη λίστα με τα comfort φαγητά του χειμώνα.

Και μπορεί στην Ελλάδα να προτιμάμε την κοτόσουπα και προσφάτως την κολοκυθόσουπα και την καστανόσουπα που έχουν γίνει το απόλυτο trend, στην άλλη άκρη του κόσμου, όμως, μια διαφορετική σούπα κλέβει τις εντυπώσεις και κερδίζει παγκόσμια αποδοχή.

 

Έρχεται από την Παραγουάη και σύμφωνα με το Taste Atlas κατακτά την κορυφή με σκορ 4,7 στα 5.

Το Bori-bori (vori-vori) είναι μια πλούσια σούπα από την Παραγουάη
με κρέας (συνήθως μοσχάρι ή κοτόπουλο), αφράτα ζυμαρικά από καλαμποκάλευρο και τυρί και λαχανικά όπως καρότα, σέλινο και κρεμμύδια. Βασική προσθήκη για έξτρα άρωμα είναι τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα και ο μαϊντανός, ενώ το σαφράν της δίνει ένα πλούσιο χρυσό χρώμα.

Η σούπα αυτή είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, αν και πολλοί την προτιμούν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εννοείται ότι σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με μαϊντανό και συνοδευόμενη από τριμμένη παρμεζάνα. Είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και υπάρχουν πολλές εκδοχές της, όπως αυτή με την προσθήκη κομματιών ψητού κοτόπουλου. Αυτή είναι και η πιο δημοφιλής και ονομάζεται, μάλιστα, “vori vori de gallina”.