Ξημερώματα, τα ισόβια στην χήρα και τον εραστή της

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε το δικαστήριο τόσο στην χήρα όσο και στον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία της Κρήτης.

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, η 39χρονη κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία και ο 38χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Νωρίτερα στις απολογίες τους, η μεν 39χρονη αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ο δε 38χρονος είπε πως αυτός σχεδίασε και εκτέλεσε τον φόνο. Η 39χρονη επέρριψε όλη την ευθύνη για την απόφαση στον πρώην εραστή της.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφαση του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες». Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία της, ενώ χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της. Παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση, υποστήριξε όμως πως δεν την άφηνε να χωρίσουν.

Νωρίτερα, ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, είχε ζητήσει «συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος και υποστήριξε ότι «ξαναβρήκε» τη φίλη του από το σχολείο στο Facebook μετά από χρόνια. Η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. «Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, σύμφωνα με όσα του είχε εκμυστηρευτεί η ίδια.