Τουλάχιστον τρεις νεκροί και είκοσι τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν σε ρωσικά πλήγματα που σημειώθηκαν την περασμένη νύκτα στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές

«Μια πενταώροφη πολυκατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ντνίπρο. Έχει καταστραφεί εν μέρει. Ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι στα συντρίμμια», ανέφερε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχιι Λισάκ, κάνοντας επίσης λόγο για ζημιές σε συνοικία της Κρίβι Ριχ, νοτιοδυτικά της Ντνίπρο.

Σύμφωνα με τον Μικόλα Λουκασούκ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Ντνιπροπετρόφσκ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από το πλήγμα αυτό που κατέστρεψε τους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου, στο κέντρο της Ντνίπρο.

Ακόμη μία γυναίκα σκοτώθηκε στη συνοικία Σινελνίκιφσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης Ντνίπρο, και δύο άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους μία 14χρονη έφηβη, τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο Λουκασούκ.

Στην Κρίβι Ριχ, δυτικά της Ντνίπρο, τρεις άνθρωποι – δύο άνδρες και μία γυναίκα—τραυματίστηκαν από πλήγμα εναντίον υποδομής της πόλης, ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Στη Ρωσία ο Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν 25 εναέριοι στόχοι την ώρα που κατευθύνονταν προς την ομώνυμη πόλη, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Γκλαντκόφ πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά σημείωσε ότι πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, όπως σπασμένα τζάμια, ενώ σε άλλα εκδηλώθηκε φωτιά.