Φονική κακοκαιρία με χιόνι και δριμύ ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ -Σε συναγερμό πολλές πολιτείες-video

Ένα φονικό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις βόρειες ΗΠΑ με σφοδρές χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές, παγωμένη βροχή σε άλλες και πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους σε πολλές πολιτείες.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται εδώ και μέρες σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, που προκάλεσε φονικές χιονοστιβάδες και παγετό στους δρόμους. Την Παρασκευή ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα στο Άινταχο, κι ένας άλλος στο Ουισκόνσιν ενώ καθάριζε το χιόνι στο δρόμο μπροστά στο σπίτι του.

 

 

Οι Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ένας άνδρας πέθανε σε προάστιο του Σικάγο από την έκθεση στο δριμύ ψύχος.

Πάνω από 2.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

Λόγω του κύματος κακοκαιρίας αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ ακύρωσαν πάνω από 2.000 πτήσεις σύμφωνα με το FlightAware, ενώ σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πάνω από 7.000 ακόμη.

Στο Άινταχο, κοντά στα σύνορα με τη Μοντάνα, χιονοστιβάδα παρέσυρε το απόγευμα της Πέμπτης δύο άνδρες, που διασώθηκαν, αλλά ένας τρίτος αγνοείται και θεωρείται νεκρός. Στην επιχείριση έρευνας και διάσωσης μετείχε και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

 

Μία μέρα νωρίτερα είχε καταγραφεί ο πρώτος της φετινής σεζόν θάνατος από χιονοστιβάδα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε χιονοδρομικό κέντρο της λίμνης Ταχόε στην Καλιφόρνια. Η χιονοστιβάδα παρέσυρε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα έχασε τη ζωή του.

Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά

Προειδοποιήσεις για χιονοθύελλα εκδόθηκαν σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της νοτιοδυτικής Μινεσότα και της περιοχής Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν. Μετεωρολόγοι προβλέπουν έντονη χιονόπτωση μέχρι σήμερα το πρωί για την περιοχή του Μιλγουόκι με ριπές ανέμου έως και 64 χλμ./ώρα.