Κρυφή τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο κράτησε από το Λευκό Οίκο ο υπουργός Άμυνας Όστιν

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν ο οποίος απέκρυψε τη νοσηλεία και την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση καθώς έγινε γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος έμαθε μόλις χθες (9/1) ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο.

 

Ο Όστιν, 70 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου και στη συνέχεια στη μονάδα εντατικής θεραπείας για επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις επειδή δεν ενημέρωσε ανώτερους αξιωματούχους γι’ αυτό επί ημέρες.

 

Έκτοτε ζήτησε συγγνώμη που δεν «διασφάλισε ότι το κοινό είχε ενημερωθεί κατάλληλα».

Η καθυστέρηση στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου δημιούργησε πιθανές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια και ζητήματα διαφάνειας εντός της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον πρόεδρο στην ιεραρχία του αμερικανικού στρατού και είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Όστιν παρέμεινε στο νοσοκομείο την Τρίτη (9/1). Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα πάρει εξιτήριο, αλλά δήλωσε ότι «ο υπουργός Όστιν συνεχίζει να αναρρώνει καλά και παραμένει σε καλή διάθεση».

Πληροφορίες πάντως από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου τονίζουν ότι δεν θα δεχθεί την παραίτησή του στην περίπτωση που αποφασίσει κάτι τέτοιο.

«Ο Όστιν δεν πάει πουθενά», δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης σύμφωνα με το Politico.

Το Πεντάγωνο είχε ήδη ανακοινώσει ότι ο Όστιν δεν σκόπευε να παραιτηθεί. Παραμένει επικεντρωμένος στην άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός Άμυνας για την υπεράσπιση του έθνους μας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ.