Μάχες στην «καρδιά» της Γάζας-Σφοδρός βομβαρδισμός στη Σντερότ

Σφίγγει αφυκτικά ο κλοιός γύρω από το στρατηγείο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και εντείνονται οι βομβαρδισμοί κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, που θεωρείται ορμητήριο των τρομοκρατών. Μετά από 10ωρη μάχη στον καταυλισμό της Τζαμπάλια, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ένα από τα προπύργια της οργάνωσης, εξόντωσε τρομοκράτες, κατάσχεσε όπλα και ανακάλυψε τούνελ.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Γιώργος Σιδέρης πριν από λίγο προηγήθηκε ένας τεράστιος βομβαρδισμός από την ισραηλινή αεροπορία στη Σντερότ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, εντός και εκτός Ισραήλ λένε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κυρίου αστικού ιστού της Γάζας ελέγχεται από τον IDF. Το Ισραηλινό επιτελείο επιμένει ότι η «καρδιά» της παλαιστινιακής οργάνωσης βρίσκεται σε δυο σημεία: στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα και πέριξ του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Σάτι στην Τζαμπαλίγια.

Στελέχη της ταξιαρχίας Givati με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισήλθαν στη συνοικία και οι μάχες που έγιναν θεωρούνται πολύ σκληρές καθώς επίσης και η αντίσταση των μελών της Χαμάς.

Αφού ελέγχθηκε η περιοχή εντοπίστηκε πληροφοριακό υλικό, τούνελ καθώς και εργαστήρια που κατασκευάζονται ρουκέτες και μικρά μη επανδρωμένα.

Οι Ισραηλινοί λένε ότι εκεί ήταν το αρχηγείο πληροφοριών, η αεράμυνα αλλά και Πολιτικο Γραφειο της οργάνωσης.

Ανάφλεξη και στη Δυτική Όχθη

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον 50.000 Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν το βορρά και οδηγούνται στο νότο, όπου το πέρασμα της Ράφα παραμένει κλειστό. Έντονη ανησυχία, όμως, προκαλεί και το μέτωπο της Δυτικής Όχθης. Οι παλαιστινιακές αρχές υποστηρίζουν ότι 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή τη νύχτα της Τετάρτης (8/11).

Λευκός Οίκος: Τετράωρες «ανθρωπιστικές παύσεις» καθημερινά από τον ισραηλινό στρατό

Το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, το απόγευμα της Πέμπτης.

Είπε ότι η ανακοίνωση θα γίνεται τρεις ώρες νωρίτερα. Ωστόσο, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει, σύμφωνα με το The Times Of Israel, την δήλωση του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «υπάρχουν τακτικές, τοπικές παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πολίτες της Γάζας» αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός».

Οι διευθυντές Μοσάντ και CIA στη Ντόχα

Οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ντόχα για να συζητήσουν τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και μια παύση στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή που ενημερώθηκε για τη συνάντηση.