Μπερίσα: Ο Ράμα και η Αστυνομία πίσω από την προβοκάτσια της σύλληψης Μπελέρη

Σε αποκαλύψεις για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της  Σαλί Μπερίσα κατηγορώντας ανοικτά  τον Έντι Ράμα ότι παγίδευσε τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρας σε συνεργασία με την Κρατική Αστυνομία και το SPAK.

Ο Σαλί Μπερίσα, δήλωσε στην συνέντευξη του ότι όλη η υπόθεση είναι προβοκάτσια που οδήγησε την Αλβανία σε αντιπαράθεση με τους γείτονες της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το himara.gr μπήκε και σε λεπτομέρειες για το πως έναντι αμοιβής από τις αλβανικές υπηρεσίες ο συνεργάτης της Αστυνομίας έστησε την πλεκτάνη. Ο Μπερίσα σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό syri.tv κατηγόρησε την Αστυνομία και την Εισαγγελία ότι σκηνοθέτησαν την σύλληψη του και ότι συνεργάτης τους πληρώθηκε από τα μυστικά κονδύλια με το ποσό των 700.000 λεκ (περίπου 7.000 ευρω).

Ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός μάλιστα κατονόμαστε τον συνεργάτη της Αστυνομίας που προσπάθησε να παγιδεύσει τον λέγοντας πως πρόκειται για τον Αρσέν Ράμα, ο οποίος πληρώθηκε το παραπάνω ποσό από τα «Ειδικά Μυστικά Κονδύλια της Αστυνομίας».

Κατονομάζοντας τον Αστυνομικό Διευθυντή Αυλώνας και τον επικεφαλής του Τομέα Δίωξης Εγκλήματος στην Αλβανική Αστυνομία τους κατηγόρησε οτι ενήργησαν σε αντίθεση με τον νόμο για την διαχείριση των κονδυλίων.

Η αμοιβή του συγκεκριμένου συνεργάτη της Αστυνομίας καταβλήθηκε με ένταλμα πληρωμής από το ταμείο της αστυνομίας και διαβαθμίστηκε σε κρατικό απόρρητο. Συνεπώς -όπως υποστηρίζει ο Μπερίσα- ο τρόπος με τον οποίο έδρασε ο Ράμα με καθιστούν άκυρες τις καταθέσεις του ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο Μπερίσα υποστηρίζει ακόμη ότι βάσει συγκεκριμένου άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται ότι δεν πρέπει να προκαλείται μια εγκληματική πράξη με υποκινούμενες ενέργειες, ωθώντας ένα άτομο να διαπράξει έγκλημα, το οποίο δεν θα το έκανε εάν δεν υπήρχε υποκίνηση από πλευράς της αστυνομίας μέσω κάποιου συνεργάτη της.