Σε απολογία ο Ολυμπιακός, χωρίς κατηγορητήριο ο Παναθηναϊκός για το ντέρμπι της Κυριακής

Ο αθλητικός δικαστής του πρωταθλήματος κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (10:30) τον Ολυμπιακό για ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που δεν ολοκληρώθηκε, ενώ δεν απηύθυνε κατηγορητήριο στους «πράσινους».

Η πειραϊκή ομάδα θα απολογηθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’, 2 περ. α’, β’ ιι, 3 περ. Ι α’, ε’, ΙΙ περ.β, ΙΙΙ, 4 περ. α’ , παρ.6 περ. β, δ, στ, του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ.3 περ. ΙΙ του ΚΑΠ».

Το άρθρο 15 ΙΙ (β) προβλέπει ότι αν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο, στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 150.000 ευρώ.

Αν υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, εκτός του προαναφερόμενου προστίμου επιβάλλεται κατακύρωσή του υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ήδη την ευνοούσε) και τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Επίσης την Πέμπτη κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις οι ΠΑΕ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός, για τα παιχνίδια τους την 8η αγωνιστική.