H πρώτη γυναίκα Διευθύντρια του Guardian

Η Κάθριν Βάινερ πρόκειται να διαδεχθεί τον Άλαν Ράσμπριτζερ στο τιμόνι της βρετανικής  Guardian, ως η πρώτη γυναίκα Διευθύντρια της εφημερίδας στα σχεδόν 200 χρόνια λειτουργίας της. «Το να είμαι διευθύντρια στον Guardian και τον Observer είναι ένα τεράστιο προνόμιο και ευθύνη» σχολίασε η ίδια. Η 44χρονη Βάινερ, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ο Ράσμπριτζερ αποχωρήσει, διατελεί υποδιευθύντρια του Guardian και διευθύντρια της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Scott Trust, στην οποία ανήκει η εφημερίδα, ανακοίνωσε την προαγωγή της Βάινερ στη θέση της Διευθύντριας, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των συνεντεύξεων και με άλλους υποψηφίους. Η κ. Βάινερ εντάχθηκε στην ομάδα του Guardian  το 1997, έχοντας προηγουμένως εργαστεί στο Cosmopolitan και στο The Sunday Times Magazine. Πέρα από τη δημοσιογραφία, η κ. Βάινερ ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Είναι γνωστή για το «My Name is Rachel Corrie» (Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι), ένα έργο που εμπνεύστηκε από τα γραπτά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρέιτσελ Κόρι, μίας αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα το 2003.
Η κ. Βάινερ, που θα γίνει η 12η επικεφαλής της εφημερίδας από την ίδρυσή της το 1821, θα κληθεί να αποφασίσει για τα ζητήματα που αναμένονται να καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του εντύπου. Οι πωλήσεις του έντυπου φύλλου κυμαίνονται στις 175.000 αλλά οι διαδικτυακές της επιδόσεις είναι καλύτερες. Μία πρόσφατη ομιλία της κ. Βάινερ για το μέλλον της εφημερίδας στο διαδίκτυο, είναι χαρακτηριστική της πορείας που σκοπεύει να ακολουθήσει ως διευθύντρια. Επιπλέον, η κ. Βάινερ θεωρείται το κατάλληλο άτομο για να αναλάβει την επέκταση της λειτουργίας της εφημερίδας διεθνώς, εξαιτίας της εμπειρίας της στον Guardian της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.