Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/03) στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι “δεν θα κάνουμε πίσω και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική”, ενώ εκτίμησε ότι η κ. Μέρκελ άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για το θέμα λέγοντας ότι θα το κοιτάξουμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η Γερμανική Βουλή.  Παράλληλα τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κατ’ αρχήν ηθικό και διευκρίνισε ότι είναι διαφορετικό από το κατοχικό δάνειο.

Χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα της Siemens, τονίζοντας ότι «χρειάζονται δύο για τη διαφθορά» και επεσήμανε το θέμα Χριστοφοράκου. «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων που θα φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο κ. Καμμένος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές τους δύο προηγούμενους μήνες όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και η κατάργηση του ρουσφετιού.

Στα νομοσχέδια θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια. Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς της αποστρατείας στα 50 και τα 55 χρόνια, ενώ προανήγγειλε τη σύσταση φορέα στον οποίο θα περιληφθούν όλα τα εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να γίνεται εξορθολογισμός της χρήσης τους.