Νέο βίντεο από τη φυλακή-κολαστήριο στο Ελ Σαλβαδόρ - Γυμνοί και στοιβαγμένοι οι κρατούμενοι για να γίνει έλεγχος κελιών

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι απάνθρωπες εικόνες από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οι δεσμοφύλακες κακομεταχειρίζονται τους κρατούμενους.

Νέες εικόνες από τη φυλακή-κολαστήριο στο Ελ Σαλβαδόρ κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Ημίγυμνοι κρατούμενοι, κουρεμένοι γουλί, τρέχουν ξυπόλητοι με τα χέρια στο κεφάλι και στοιβάζονται καθήμενοι, κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο, στο γυμναστήριο στο κέντρο της φυλακής.

Πάνοπλοι δεσμοφύλακες, επιτηρούν και ρίχνουν που και που και καμία… ψιλή προς γνώσιν και συμμόρφωσιν στους κρατούμενους.. Ακολούθως, σωφρονιστικοί υπάλληλοι ερευνούν τα κελιά για ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα κι οτιδήποτε άλλο εκτός νόμου.

Οι Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ που έχουν επικριθεί για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους στους κρατούμενους, στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας κι ολόκληρης της Αμερικής, υποστηρίζουν ότι έτσι συνετίζουν τους σκληρούς κακοποιούς που ευθύνονται για όλη την παραβατικότητα στη χώρα, εντός κι εκτός φυλακών.

Η Εσπεράντζα φιλοξενεί περίπου 40.000 από τους χειρότερους κακοποιούς της χώρας. Στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης ενισχύθηκαν τα κάγκελα σε παράθυρα κελιών. Όσο για εκείνους που είχαν στην κατοχή τους παράνομα υλικά, οδηγήθηκαν στην απομόνωση.