Όταν η Tina Turner αφιέρωσε σε πιλότο της Formula 1 το "Simply the Best"

Tina Turner έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας πίσω της μια από τις σπουδαιότερες καριέρες που έχει κάνει μουσικός, ανεξαρτήτως φύλου στον κόσμο μας. Στην πορεία της αυτή και ούσα ήδη μια τεράστια μορφή του Rock n Roll παγκοσμίως, πέρασε και από το Grand Prix Αυστραλίας του 1993, εκεί που είχε την ευκαιρία να αφιερώσει το “Simply the Best” στον Ayrton Senna.

Tina Turner Ayrton Senna Australia 1993

Ήταν 7 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς και η παγκόσμια περιοδεία της Tina Turner με τίτλο “What’s Love” όδευε προς το φινάλε της έπειτα από πέντε μήνες σε διαδρομές μεταξύ Αμερικής, Καναδά, Ευρώπης, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Η παρουσία της στην Αδελαΐδα συνέπεσε με το Grand Prix του 1993 και η Formula 1 πάντα έβρισκε τρόπο να εντυπωσιάσει το κοινό της, από τότε.

Έτσι εκείνη η Κυριακή εκτός από την πέμπτη νίκη του Ayrton Senna με την McLaren Ford για το 1993 περιλάμβανε επίσης μια εντυπωσιακή συναυλία με την Tina Turner. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της McLaren δεν ήταν φυσικά μεταξύ των χιλιάδων θεατών στην πλατεία, αλλά πάνω στην σκηνή, όπου απολάμβανε τη “γιαγιά του Rock” μαζί με την συμβία του Adriane Galisteu. 

 

Tina Turner Ayrton Senna Australia 1993

Η Turner ξεκίνησε κάποια στιγμή να τραγουδά το “Simply the Best” και ξαφνικά αντίκρισε στην σκηνή τον Senna. Σταμάτησε, δήλωσε φανατική θαυμάστρια του Βραζιλιάνου και ρώτησε το κοινό αν τον γνωρίζει, για να εισπράξει ένα μερικές χιλιάδες κραυγές και χειροκροτήματα. O Senna συνεσταλμένος όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χαιρέτησε και έφυγε χειροκροτώντας για να κρυφτεί ξανά στα παρασκήνια.

Η Tina Turner συνέχισε το πρόγραμμά της αναγνωρίζοντας πως απλώς δεν υπήρχε πιο ταιριαστός άνθρωπος να διακόψει το “Simply the Best” από τον Βραζιλιάνο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο Ayrton Senna επισκεπτόταν την Αυστραλία πριν τον θάνατό του στην Ίμολα σχεδόν έξι μήνες αργότερα.