Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντονέτσκ το Κίεβο - Σκοτώσαμε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες, λέει

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Μακιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψε έως και 10 οχήματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για 63 νεκρούς στρατιώτες από την επίθεση.

«Στις 31 Δεκεμβρίου, έως και 10 μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού διαφόρων τύπων καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές στη Μακιίβκα, στην επαρχία Ντονέτσκ», ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σε ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας ότι ο αριθμός των απωλειών του ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού αξιολογείται.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τη γνησιότητα των οποίων το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει, δείχνουν ένα κτίριο που φέρεται να στέγαζε μια επαγγελματική σχολή στην πόλη γεμάτη ορυχεία Μακιίβκα, η οποία έχει μετατραπεί σε πεδίο ερειπίων που σιγοκαίνε.

Η πηγή της κατοχικής διοίκησης του Ντονέτσκ, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, υπάρχουν λιγότεροι από 100 νεκροί μέχρι στιγμής».

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως και 400 Ρώσοι σκοτώθηκαν.

«Όσα αναφέρονται είναι παραφουσκωμένες εκτιμήσεις. Πενήντα οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν μέσα σε μια νύχτα, αριθμός που είναι μεγάλος για μια κανονική μέρα και όχι πολύ αν πιστεύετε τις πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς. Ήταν ένας χώρος για Ρώσους νεοσύλλεκτους που επιστρατεύτηκαν».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τον απολογισμό της επίθεσης.