Μήνυμα Μακρόν για τα πυροσβεστικά Canadair που έστειλε η Ελλάδα στη Γαλλία - «Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή στη μάχη με τις πυρκαγιές στη Γαλλία, με δύο Canadair.

Η χώρα μας έχει ενισχύσει τη Γαλλία με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415). Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 18:10 το απόγευμα. «Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία ενεργοποιεί το rescEU αιτούμενη συνδρομή για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η Ελλάδα είναι η πρώτη και μόνη, μέχρι στιγμής, χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, στηρίζοντας έμπρακτα και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Θερμές ευχαριστίες έχουν ήδη εκφράσει οι γαλλικές Αρχές για την ελληνική κινητοποίηση», σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ανακοίνωσή του.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα ταλανιζόταν από τις απειλητικές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε συντονισμένα ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έφτασαν στα νότια για να στηρίξουν τη δράση των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.