Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Νεκρή έπεσε μια Ρωσίδα δημοσιογράφος καθώς χτυπήθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή Ποντόλσκι, ώστε να καταγράψει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πύραυλοι που έπεσαν σε ένα εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για την Οξάνα Μπαουλίνα, δημοσιογράφο του ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστοτόπου Insider, με έδρα τη Ρωσία και ακτιβίστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή της μαζί με έναν άλλο πολίτη, ενώ δύο άτομα που τη συνόδευαν τραυματίστηκαν και διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Guardian βρισκόταν στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια, από όπου έστελνε ρεπορτάζ από το Λβιβ και το Κίεβο, με επίκεντρο τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε περιοδικά lifestyle, όπως το Time Out Moscow και το In Style, αλλά μετά από μια δεκαετία στράφηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ και εργαζόταν ως παραγωγός στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα, λίγο μετά την εισβολή της ρωσικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος κατά τη Διαφθοράς συνελήφθη και φυλακίστηκε. Η σύλληψή της σημειώθηκε τη στιγμή που συντόνιζε μια ζωντανή μετάδοση από ένα πανεθνικό συλλαλητήριο.

Όταν η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωση ως εξτρεμιστική, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, όπου συνέχισε το ρεπορτάζ της για το Insider, το οποίο ειδικεύεται στις έρευνες, τον έλεγχο των γεγονότων και την πολιτική ανάλυση, και για το Coda Story, το οποίο ερευνά τον αυταρχισμό, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε και από τον ιστότοπο Insider.