Σκύλος στην Κροατία έσωσε ορειβάτη που τραυματίστηκε σε χαράδρα - Τον κράτησε ζεστό μέχρι να εντοπιστεί (Εικόνα)

Συγκλονιστική είναι η ιστορία ενός ορειβάτη από την Κροατία που τραυματίστηκε όταν γλίστρησε σε πλαγιά, ενώ ο σκύλος του τον κράτησε ζεστό μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες.

Ο Γκργκα Μπρκιτς τραυματίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν έπεσε με τον σκύλο του ξαδέλφού του σε μια χαράδρα βάθους 150 μέτρων, στην οροσειρά Βέλεμπιτ, κοντά στις ακτές της Αδριατικής. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τον άνδρα και το ζώο λόγω του χιονιού, του παγετού και των δέντρων που είχαν ξεριζωθεί εξαιτίας των κατολισθήσεων.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ του άνδρα και του σκύλου είναι απεριόριστες», έγραψε η κροατική υπηρεσία ορεινών διασώσεων (HGSS) σε μήνυμά της στο Facebook. Στη φωτογραφία που δημοσίευσαν οι διασώστες, διακρίνεται το σκυλί να έχει ξαπλώσει πάνω στο θύμα, το οποίο βρίσκεται σε ένα φορείο.

«Αυτό το σκυλάκι είναι ένα πραγματικό θαύμα, ευγενικό, συμπαθητικό, ίσως να αγαπάει τους ανθρώπους περισσότερο από τα άλλα σκυλιά», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του στην εφημερίδα Jutarnji List.

Τρεις πεζοπόροι τους οποίους συνόδευε ο Νορθ, ράτσας Μάλαμουτ Αλάσκας και ηλικίας 8 μηνών, προσπαθούσαν να κατέβουν από μια πλαγιά που είχε καλυφθεί με παγετό τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο συνέβη κοντά στην υψηλότερη κορυφή της οροσειράς.

«Ο Νορθ κουλουριάστηκε πάνω στο θύμα και το ζέσταινε», εξήγησε η HGSS.