Αυτό είναι το συμβόλαιο της Κομισιόν με την AstraZeneca για τα εμβόλια

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συμβόλαιο προμηθειών που υπέγραψε η AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό της κατά της νόσου COVID-19, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την προσήλωση της AstraZeneca «σε περισσότερη διαφάνεια», αναφορικά με τη συμμετοχή της στo ξεδίπλωμα της εμβολιαστικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικές στην προσπάθεια οικοδόμησης της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών και στη διασφάλιση ότι θα μπορούν να επαφίενται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που προμηθεύτηκε η ΕΕ. Η Κομισιόν ελπίζει να μπορέσει να δημοσιοποιήσει στο εγγύς μέλλον όλα τα συμβόλαια των Προηγμένων Συμφωνιών Προμήθειας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό είναι το συμβόλαιο:

Συμβόλαιο Ε.Ε. – AstraZeneca

Το συμβόλαιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν -και το οποίο, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύει ξεκάθαρα την αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία- περιέχει συντετμημένα μέρη με αρκετά σημεία μαυρισμένα λόγω εμπιστευτικών πληροφοριών, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.