Κάμαλα Χάρις: «Δεν φοβόμαστε - Η ορκωμοσία πρέπει να γίνει έξω»

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε»: η Κάμαλα Χάρις λέει ότι η ορκωμοσία πρέπει να γίνει έξω παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε επίσης ότι «δεν φοβάται» να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου στο δυτικό μέτωπο του Καπιτωλίου.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, υποστήριξε σε μια νέα συνέντευξη ότι είναι ζωτικής σημασίας για αυτήν και τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πάρουν τους όρκους τους στις 20 Ιανουαρίου, παρά τις αυξημένες απειλές ασφαλείας πριν από την τελετή της επόμενης εβδομάδας.

Ερωτηθείσα γιατί ήταν τόσο σημαντικό να συνεχιστεί η παράδοση να ορκιστούμε στο δυτικό μέτωπο του Καπιτωλίου, η Χάρις είπε στο NPR την Πέμπτη: «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε εκείνους που θα προσπαθούσαν να μας κάνουν να φοβόμαστε ποιοι είμαστε».

Τα σχόλιά της ήρθε μια εβδομάδα αφότου οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν το Καπιτώλιο, λεηλατώντας την έδρα του έθνους σε ταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων – συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε την Πέμπτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για δεύτερη φορά για υποκίνηση της εξέγερσης, η οποία έχει εγείρει νέες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των εγκαινίων στις 20 Ιανουαρίου. Μια πρόβα για την τελετή που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας.

Η Εθνοφρουρά αναμένεται να αναπτύξει περισσότερα από 20.000 στρατεύματα στην Ουάσινγκτον, για να διασφαλίσει την ορκωμοσία και το FBI έχει προειδοποιήσει για τις δυνατότητες ένοπλων διαδηλώσεων και στις 50 πολιτείες.

Τόσο η επιτροπή του Μπάιντεν για τη μετάβαση όσο και ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από την ορκωμοσία, καθώς το συγκρότημα του Καπιτωλίου παραμένει έντονα οχυρωμένο. Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του National Mall αναμένεται να είναι κλειστό για το ευρύ κοινό.