Νέα επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν: Χρειάζεται ψυχοθεραπεία-Ποιο είναι το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους;

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε  ψυχοθεραπεία λόγω της  συμπεριφοράς του απέναντι στους μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επαρχιακού συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας, το οποίο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, δήλωσε συγκεκριμένα: «Πιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας ότι «αντί να παραδοθούμε στη λεία της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

Σημειώνεται ότι μέσα στο μήνα, ο Μακρόν είχε δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό» για τον οποίο, όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, προκαλώντας έτσι τη σφοδρή αντίδραση του Ερντογάν.

Στο μεταξύ η Γαλλία παραμένει συγκλονισμένη από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμιστή, ο οποίος ήθελε να τον εκδικηθεί λόγω του ότι είχε παρουσιάσει κάποια  σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Πρωτοβουλία Μακρόν να  φωτίσει κυβερνητικά κτήρια με σκίτσα του Charlie Hebdo

Ο Γάλλος Πρόεδρος κήρυξε πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού καθώς έδωσε άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ, και τα οποία έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή.

Ο Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του έκανε για πρώτη φορά λόγο για θρησκευτικό απομονωτισμό, ο οποίος βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ανέλυσε το πλάνο του, το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.