Θετικό στον κορωνοϊό νεογέννητο βρέφος στο Λονδίνο

Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και θεωρείται ότι πρόκειται για τον νεαρότερο κρούσμα στη Βρετανία.  Η μητέρα του παιδιού, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο βόρειο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν από τον τοκετό με την υποψία ότι είχε πνευμονία, επίσης έχει μολυνθεί από τον ιό.

Το τεστ της γυναίκας για τον κορωνοϊό βγήκε θετικό μετά τη γέννα. Λίγα λεπτά μετά τον τοκετό, το μωρό ελέγχθηκε για τον Covid-19. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και το βρέφος είναι σε αυτοαπομόνωση. Ακόμη πάντως δεν είναι γνωστό εάν το μωρό μολύνθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό. Το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο που γεννήθηκε ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε σε εισική μονάδα μολύνσεων.

«Δύο ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του North Middlesex βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ένας ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο και ο άλλος νοσηλεύεται σε δωμάτιο απομόνωσης. Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού είναι κορυφαία προτεραιότητά μας και για αυτό γίνεται τακτική απολύμανση και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς συμβουλεύτηκε να μπει σε αυτοαπομόνωση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Πηγή: Lifo.gr, με πληροφορίες από Guardian