Χουνέρι Πούτιν στον Ερντογάν μέσα στο Κρεμλίνο - Video

Η συμπόρευση Πούτιν-Ερντογάν για το θέμα της Συρίας  δεν συνεπάγεται ντε και καλά καλές σχέσεις. Κι επειδή ο «σουλτάνος» πάει κόντρα στον «τσάρο», εκείνος του έκανε ένα άνευ προηγουμένου χουνέρι.

 

Όταν λοιπόν ο Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του έφτασαν στο Κρεμλίνο, την ημέρα που υπογράφηκε η συμφωνία εκεχειρίας για το Ιντλίμπ της Συρίας ,χρειάστηκε να περιμένουν δυο λεπτά έξω από την κλειστή πόρτα της αίθουσας όπου θα γινόταν η συνάντηση.Γεγονός που σε πολιτικό επίπεδο δεν θεωρείται αποδεκτό.

Βίντεο που κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου δείχνουν τον (πάντα σκυθρωπό) Ερντογάν να περπατά και να φτάνει έξω από την κλειστή πόρτα. Δίπλα του ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούτσογλου, πίσω του ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Οικονομίας (και γαμπρός του) Μπεράτ αλ Μπαϊράκ.

Στην κάτω πλευρά του βίντεο υπάρχει ρολόι που… καταγράφει τα δευτερόλεπτα της αναμονής του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος περιμένει και περιμένει και περιμένει. Πίσω του υπάρχει κινητικότητα, σαν αναβρασμός. Ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα στην αναμονή, ο Ερντογάν αποφασίζει να καθίσει. Και λίγα δευτερόλεπτα μετά, η πόρτα ανοίγει και ο Πούτιν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τον καλεσμένο του.