Οργισμένο tweet Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης, ότι θα εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς να τηρεί κανέναν περιορισμό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος το 2018 απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Νωρίτερα, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε ακόμη να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος από τις διακοπές του, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την Τεχεράνη ότι θα υποστεί «μεγάλα αντίποινα» αν επιτεθεί σε Αμερικανούς πολίτες ή σε αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. «Αυτοί έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν υπηκόους μας (…) κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αγγίξουμε τους πολιτιστικούς τους χώρους; Δεν πάει έτσι», είπε.