Φωτογραφία της φλεγόμενης Notre Dame από Drone συγκλονίζει - Σώθηκε από ολική καταστροφή, λένε οι πυροσβέστες

Μια φωτογραφία η οποία είναι τραβηγμένη με drone κάνει εδώ και λίγα λεπτά τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνοντας συνολικά την ανυπολόγιστη καταστροφή, που έχει υποστεί από την πυρκαγιά ο γοτθικός ναός σύμβολο, ο καθεδρικός της  Παναγίας των Παρισίων.

Η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική και δείχνει την μεγάλη καταστροφή από αέρος.  Όπως θα δείτε  η φωτιά κατακαίει τον σταυρόσχημο στην κάτοψή του, ναό, από την μία άκρη, έως την άλλη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν επί ώρες να την περιορίσουν.

Η διάσωση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, που συνεχίζει να καταστρέφεται από την γιγαντιαία πυρκαγιά που μαίνεται από τις 20:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας «δεν είναι δεδομένη» παρά την κινητοποίηση περίπου 400 πυροσβεστών, δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ.

«Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με 18 πυροσβεστικές μάνικες, από έξω αλλά και από μέσα, για να προσπαθήσουν να σώσουν αυτό το κτίριο, πράγμα που είναι προς το παρόν δεδομένο».

«Καθώς μιλάμε, η πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί», δήλωσε, σχεδόν τρεις ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση στο βόρειο καμπαναριό. Αν αυτό καταρρεύσει, σας αφήσω να φανταστείτε την έκταση της ζημιάς», δήλωσε ο στρατηγός Ζαν Κλοντ Γκολε, διοικητής πυροσβεστικής του Παρισιού.

Αργά το βράδυ, αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε προς ανακούφιση όλων, ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή. Βεβαίως οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.
Κατά πληροφορίες, σώθηκαν πάντως τα έργα τέχνης και οι αγιογραφίες.

Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε, ότι Α ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.