200 οι "σωτήρες" για την Τερέζα Μέι - Θρίαμβος για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό που επιβίωσε από την καθαίρεση

Νικηφόρο ήταν για την Τερέζα Μέι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής κατά του προσώπου της.

Η πρόταση απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο, με 200 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος να ψηφίζουν υπέρ της Μέι, έναντι 117 που ψήφισαν κατά της.

Κατά το BBC η συμμετοχή ήταν 100% καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών.

Πηγές των Τόρις αναφέρουν ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θεωρείται «θρίαμβος» καθώς η Μέι είχε εκλεγεί με 199 ψήφους.

Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Ίσως αυτό να εξηγεί το γεγονός ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έμεινε στη Βουλή για να αναμείνει το αποτέλεσμα  αλλά πήγε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ρεπόρτερ περίμεναν την Βρετανίδα πρωθυπουργό να εξέλθει από το κτίριο της οδού 10 στην Ντάουνινγκ Στριτ για να προβεί σε δηλώσεις.

Η Μέι δήλωσε ικανοποιημένη για τη στήριξη που έλαβε. Σημείωσε όμως ότι «ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων ψήφισαν εναντίον μου. Άκουσα την άποψή τους». Τόνισε επιπλέον ότι έπειτα από αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός Brexit που θα ανταποκρίνεται στην ψήφο του λαού. Αναφορικά με τις ανησυχίες της Βουλής των Κοινοτήτων για το ζήτημα με την Ιρλανδία, σημείωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Πέμπτη, «θα επιδιώξω νομικές και πολιτικές διαβεβαιώσεις».

Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο:

Δείτε το βίντεο από την αρχή της συζήτησης στη Βουλή μέχρι τις δηλώσεις της Τερέζα Μέι.: