Αντιμέτωπη με κύμα παραιτήσεων η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Δύο ημέρες πριν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ο υπουργός Μεταφορών, Τζο Τζόνσον.

Ο Τζο Τζόνσον, αδερφός του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, που είχε παραιτηθεί το 2016 μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, προειδοποίησε για για τη μεγαλύτερη κρίση της χώρας μετά τον Β’ Παγκόμσιο Πόλεμο και ζήτησε νέο δημοψήφισμα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times αναφέρει τώρα ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται αντιμέτωπη με ένα κύμα παραιτήσεων, καθώς, όπως αναφέρει, τέσσερις υπουργοί βρίσκονται στα πρόθυρα παραίτησης, καθώς υποστηρίζουν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Sunday Times τονίζουν ότι η ΕΕ απέρριψε το σχέδιο της Μέι για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού που θα επιβλέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από οποιoδήποτε προσωρινό τελωνειακό καθεστώς συμφωνήσει.

Οι υποστηρικτές του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι επιμένουν ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του τελωνειακού καθεστώτος όταν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κινείται προς μια νέα εμπορική σχέση με το μπλοκ.

Ωστόσο η εφημερίδα επικαλείται πηγή στο Γουάιτχολ που τόνισε ότι η ΕΕ θα επιμείνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψει κάθε απόφαση.