Τα συγχαρητήρια Πολάκη στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο: "Παράδειγμα προς μίμηση"

Συγχαρητήρια απέστειλε στη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Το νοσοκομείο έλαβε μία σημαντικότατη διάκριση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας, αποσπώντας 5 αστέρια για την ασφάλεια και την ποιότητα.

Η σημασία του βραβείου είναι μέγιστη αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για το τρίτο νοσοκομείο στην Ελλάδα και μοναδικό στο ΕΣΥ που βραβεύεται με την ανώτατη αυτή διάκριση από την ESR – EuroSafe Imaging Stars που δίνει το βραβείο «Γίνε ένα αστέρι για τους ασθενείς σου», ενώ κατατάσσεται μεταξύ των 85 βραβευμένων με 5 αστέρια νοσοκομείων πανευρωπαϊκά, σε μία λίστα με την “αφρόκρεμα” των νοσοκομείων της Ευρώπης.

Το θέμα ανέδειξε πρώτο με ρεπορτάζ του το Politis Online και με αποκλειστική συνέντευξη με τον Διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, Δρ. Μιχαήλ Κούρτη, και με τους ενορχηστρωτές του βραβείου – την ομάδα στην οποία οφείλεται η λήψη του βραβείου: τον Δρ. Πέτρο Μανιάτη, Διευθυντή του Τμήματος Αξονικής Τομογραφίας – Επεμβατικής Ακτινολογίας, τη Δρ. Χαρίκλεια Τριαντοπούλου, Διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος, τη Δρ. Βιργινία Τσαπάκη, Υπεύθυνη Ακτινοπροστασίας στο Τμήμα Ιατρικής Φυσικής του Νοσοκομείου, και την Ηρώ Τριαντοπούλου, Συνεργάτη Ακτινοφυσικό, οι οποίοι μας ξενάγησαν στους χώρους των τμημάτων Ακτινολογίας, Αξονικής Τομογραφίας και Ιατρικής Φυσικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, ο Διοικητής Δρ. Κούρτης, μεταξύ άλλων τόνισε την άμεση ανάγκη για την εύρεση νέων κτιρίων που θα στεγάσουν τμήματα του Νοσοκομείου, που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε κτίρια ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα. “Δεν έχουμε χώρους αυτήν την στιγμή για να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες, που είναι φιλοδοξίες σωστές και δημιουργικές, μιας που μιλάμε τώρα και για το βραβείο” όπως μα λέει στο ρεπορτάζ.

Στην ανάρτησή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναφέρει, παραθέτοντας το ρεπορτάζ του Politis Online:

« ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ…
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
——————————–
Παγκόσμια Ημέρα Ακτινολογίας σήμερα και εδώ και λίγες ημέρες, το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, βρίσκεται στη λίστα με τα 85 νοσοκομεία στην Ευρώπη (και το τρίτο στην Ελλάδα και μοναδικό στο ΕΣΥ) που έχουν βραβευτεί με 5 αστέρια για την ασφάλεια και την ποιότητα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας !!! »

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η αξιέπαινη συνεισφορά της δωρήτριας του Νοσοκομείου, κ. Αλίκης Περρωτή-Κωνσταντοπούλου, η συμβολή της οποίας καθίσταται άκρως πολύτιμη για την ανανέωση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου με την προμήθεια μηχανημάτων της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την καλύτερη ποιότητα και τη χαμηλότερη ακτινοβολία στον ασθενή.

 

Διαβάστε ολόκληρο τo ρεπορτάζ (Αθηνά Κοροβέση για το Politis Online): Ένα ελληνικό νοσοκομείο στην “οδό των αστεριών”. Το βραβείο στο “Κωνσταντοπούλειο” και η Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής