Ανεξέλεγκτη η πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια με τουλάχιστον 25 νεκρούς - Εγκαταλείπουν το Μαλιμπού

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Καλιφόρνια από την πύρινη κόλαση που έχει κοστίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Η πύρινη λαίλαπα απειλεί τώρα και το Μαλιμπού, τη στιγμή που έχει καταστρέψει χιλιάδες σπίτια στην Καλιφόρνια, με τις ελπίδες να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο να απομακρύνονται λόγω των επίμονων σφοδρών ανέμων, σε συνδυασμό με την ξηρασία.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους σε μια εκτεταμένη περιοχή κοντά στο Σακραμέντο, την πρωτεύουσα αυτής της δυτικής Πολιτείας των ΗΠΑ, και στο διάσημο θέρετρο του Μαλιμπού.

 

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στις δύο άκρες της Πολιτείας: στην κομητεία Μπατ (βόρεια) και γύρω από το Λος Άντζελες και το Μαλιμπού (νότια).

Οι αρχές εκτιμούν πως θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο στη ζώνη αυτή.

Σύμφωνα με την Cal Fire, την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια, η πυρκαγιά έχει κάψει περισσότερα από 400.000 στρέμματα και δεν ελέγχεται παρά σε ποσοστό 20%.

Δύο πτώματα στο Μαλιμπού

Δύο πτώματα βρέθηκαν στο Μαλιμπού στη ζώνη από την οποία πέρασε η πυρκαγιά «Γούλσεϊ», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, όμως δεν είναι γνωστό αν ο θάνατός τους συνδέεται με την πυρκαγιά και η υπόθεση έχει ανατεθεί στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, η πυρκαγιά «Γούλσεϊ» έχει καταβροχθίσει περισσότερα από 300.000 στρέμματα και έχει καταστρέψει τουλάχιστον 177 κτίρια. Χθες, Σάββατο, το βράδυ είχε τεθεί υπό έλεγχο μόνο κατά 5%, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για το γύρισμα εκατοντάδων παραγωγών, μεταξύ των οποίων η σειρά «Westworld» του HBO.

Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.