Λονδίνο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην πολυκατοικία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη συνοικία Γουέστ Χάμπστεντ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο κανένας από τους κατοίκους της πολυκατοικίας όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε στον πέμπτο. Περίπου πενήντα ένοικοι των διαμερισμάτων της αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν εσπευσμένα.

«Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι άρχισε σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο. Έχει εξαπλωθεί στην οροφή του κτιρίου και στα αρχικά της στάδια, ήταν ορατή από απόσταση μιλίων (χιλιομέτρων) σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Κλέντον Μάρεϊ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Κόσμος ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο του συμβάντος σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η χθεσινή πυρκαγιά ξύπνησε μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι, όπου είχε ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λονδίνο, κι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα διαμερίσματά τους, καθώς τα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη του κτιρίου συνέβαλαν οι φλόγες να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.