Οδηγώντας τα παιδιά στα μονοπάτια της ζωής - Η καμπάνια "Be Best" της Μελάνια Τραμπ

Το παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Κήπου είναι βέβαιο πως οι Αμερικανοί πολίτες θα ήθελαν να το βλέπουν πιο συχνά.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τον φωτογραφικό φακό να τον συλλάβει να θαυμάζει (έως και να “υπηρετεί”) με τόσο ζήλο τη σύζυγό του σαν να ήταν εκείνη η Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Λες και θέλησε να επιβεβαιώσει με τον πλέον περίτρανο τρόπο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν την Μελάνια να ξεπερνάει κατά πολύ τον ίδιο σε δημοτικότητα ως η “εκλεκτή του λαού της”.

Η Μελάνια, βαδίζοντας στα χνάρια της προκατόχου της Μισέλ Ομπάμα, παρουσίασε την πρωτοβουλία “Be Best” (Γίνε ο καλύτερος), μια εκστρατεία που είναι δηλωτική του στίγματος που θέλει να αφήσει ως Πρώτη Κυρία και η οποία εστιάζει στην ευημερία και την στήριξη των παιδιών, διδάσκοντάς τους τη σημασία της κοινωνικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας.

Η πλατφόρμα ακτιβισμού “Be Best” επικεντρώνει σε τρεις βασικούς πυλώνες: την ευημερία, την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κατάχρηση οπιοειδών με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν (όπως επί παραδείγματι το μπούλινγκ μέσα από τα social media), ώστε να μεγαλώσουν στον σύγχρονο κόσμο. Πρόκειται για μια “ηθική επιταγή της γενιάς μας”, όπως χαρακτήρισε η Μελάνια Τραμπ την σχετική δράση.

“Γίνε ο Καλύτερος” λοιπόν μας προτρέπει η Μελάνια. Ένα σλόγκαν που, με λίγη δόση χιούμορ, θα ταίριαζε…γάντι στον σύζυγό της, ο οποίος υπέγραψε την διακήρυξη για την καθιέρωση της 7ης Μαΐου, ημέρα παρουσίασης της καμπάνιας “Be Best”, ως “Ημέρα Βe Best”.

Το βίντεο της καμπάνιας “Be Best”