Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν την γαμήλια άμαξά τους

Η 19η Μαΐου πλησιάζει και η φρενίτιδα για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ κορυφώνεται ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά στην γαμήλια τελετή.

Σήμερα το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε ότι το μελλόνυμφο ζευγάρι επέλεξε την γαμήλια άμαξά του. Πρόκειται για μία άμαξα… 185 ετών που φέρει το όνομα “Ascot Landau”, με την οποία το ζευγάρι θα διανύσει την πόλη του Γουίνσδορ μόλις ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Είναι μία από τις πέντε άμαξες Ascot Landaus που υπάρχουν στους Βασιλικούς Στάβλους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε επίσημες τελετές, όπως σε ενθρονίσεις, βασιλικούς γάμους και επίσημες κρατικές επισκέψεις.

Οι λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν από το παλάτι δεν αφορούν μόνο στην άμαξα με χρονολογία κατασκευής το 1833 αλλά και στα άλογα που θα τη σύρουν.

Τα άλογα που… θα έχουν αυτήν την τιμή θα είναι τέσσερα γκρι άλογα από το Γουίνσδορ με επιπλέον δύο να κινούνται παραπλεύρως της άμαξας.

Τα ονόματα των τεσσάρων αλόγων είναι Milford Haven, Sir Basil, Tyrone και Storm, ενώ των δύο υποστηρικτικών αλόγων Plymouth και Londonderry.

Τα άλογα του Γουίνσδορ παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελετουργικό κομμάτι που αφορά στη ζωή της Βασιλικής Οικογένειας και στις επίσημες τελετές του κράτους, στις οποίες συμμετέχουν από την εποχή της Βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας.

Υπάρχει, τέλος, και μία περίπτωση κατά την οποία η επιλογή της συγκεκριμένης άμαξας δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτή είναι μόνο στο ενδεχόμενο βροχόπτωσης την ημέρα του γάμου. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η κλειστή άμαξα “Scottish State Coach”, την οποία η Βασιλική Οικογένεια χρησιμοποιεί από το 1830.