Κομισιόν: Τον ερχόμενο Μάιο η "Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια"

Η Κομισιόν θα εγκρίνει τον ερχόμενο Μάιο την “Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια”, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τιμερμανς.

Η Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μηχανισμών ώστε να καταπολεμηθεί η χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Europol και των άλλων ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τιμερμανς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να καταλήξουμε σε συμφωνία με το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο για ένα σύστημα όπου θα υπάρξει ανταλλαγή των στοιχείων των επιβατών μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να βελτιώσουμε τη λειτουργία του χώρου Σένγκεν. Όπως και [θα προχωρήσουμε] την ενίσχυση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε πολιτικό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι η απάντηση θα πρέπει να προσδιορίζεται επακριβώς. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μια σπασμωδική αντίδραση, δεν θα βοηθούσε την κατάσταση.

Η εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου και η ανοχή είναι θεμελιώδεις αρχές στις ευρωπαικές κοινωνίες. Ο εξτρεμισμός είναι καταδικαστέος”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.