Η Ουκρανία λέει ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι - Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι

Στη σύλληψη δύο Ουκρανών αξιωματούχων που, όπως υποστηρίζει το Κίεβο, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησαν οι Αρχές της χώρας.

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας (SBU) της Ουκρανίας είπε ότι συνέλαβε δύο πράκτορες εντός της Εθνοφρουράς της χώρας να συνωμοτούν με στόχο να απαγάγουν και να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ζελένσκι κι άλλους ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

«Ερευνητές της SBU και της αντικατασκοπείας απέτρεψαν τα σχέδια της FSB (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας) να εξοντώσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας κι άλλους εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε η SBU στο Τelegram, σημειώνοντας ότι η εξόντωση του Ζελένσκι θα ήταν «δώρο» στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της ορκωμοσίας του.

Υποστήριξε δε ότι ένας μυστικός πράκτορας διέρρευσε τις συντεταγμένες ενός ασφαλούς σπιτιού ενόψει σχεδιαζόμενης πυραυλικής επίθεσης κι ότι η Ρωσία είχε σχεδιάσει να καταστρέψει με άλλον πύραυλο τα ίχνη του drone που θα χρησιμοποιείτο κατά του Ζελένσκι.

«Ο εχθρός ανέπτυσσε ενεργώς σχέδια για την εξουδετέρωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μια από τις αποστολές του δικτύου πληροφοριών της FSB ήταν να αναζητήσει εκτελεστές μεταξύ των στρατιωτικών που βρίσκονται πλησίον της προστασίας του Προέδρου, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πιάσουν όμηρο και αργότερα να τον σκοτώσουν.

Εκτός από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο εχθρός σχεδίαζε να εξοντώσει και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Βασίλ Μαλιούκ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Κίριλ Μπουντάνοφ, καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους», ανέφερε η SBU.