Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βάρος του στέμματος

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μονάρχης με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία στην ιστορία της μοναρχίας, σε μια εκ βαθέων συνέντευξή της μίλησε για τις αντιξοότητες που έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει λόγω του τίτλου της και αποκάλυψε πόσο δύσκολο είναι να φορά το βαρύτιμο βασιλικό στέμμα στο κεφάλι.

Σε συνέντευξή της, με αφορμή το επερχόμενο ντοκιμαντέρ The Coronation (Η στέψη), αποκάλυψε το πως είναι να φοράς το εμβληματικό στέμμα με διαμάντια Imperial State Crown, το οποίο φόρεσε για πρώτη φορά το 1953 στην τελετή στέψης της.

Το στέμμα μπορεί να φαίνεται μία απλή υπόθεση, αλλά, όπως εξήγησε, όσο πιο σπάνιο και πολύτιμο είναι τόσο πιο εύκολα με μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς λόγω του βάρους του. «Πρέπει πάντα να κοιτάω ευθεία γιατί, αν τολμήσω να κοιτάξω προς τα κάτω, ο λαιμός μου μπορεί να σπάσει», δήλωσε η 91χρονη βασίλισσα.

Επιπλέον, είπε ότι το στέμμα ήταν «πολύ δύσκαμπτο» όταν το φόρεσε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γιώργος VI, και έτσι δέχτηκε τροποποιήσεις με την πάροδο των χρόνων για να γίνει πιο «φορέσιμο», κάτι το οποίο αναφέρεται και στο 3ο επεισόδιο της σειράς The Crown