Ουρουγουάη: Ο μόνος που σταμάτησε στο ωτοστόπ ήταν ο Πρόεδρος Πέπε

Θετικά εξέπληξε τους πάντες για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Πέπε Μουχίκα, ο οποίος έχει γίνει πασίγνωστος ανά τον πλανήτη για την απλότητα, την ταπεινοφροσύνη και την απέχθειά του για κάθε ιδιαίτερη συμπεριφορά απέναντί του και κάθε διάκριση. Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, ένας απλός εργάτης, συμπολίτης του Μουχίκα, έκανε ωτοστόπ μια ζεστή μέρα του Ιανουαρίου σε κεντρικό δρόμο της χώρας, προσπαθώντας να φτάσει στο σπίτι του, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας δεν μπορούσε να πάει περπατώντας.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Χεράλντ Ακόστα στην εφημερίδα Observador, τον προσπέρασαν 25 – 30 αυτοκίνητα χωρίς να σταματήσουν. Κάποια στιγμή, όπως λέει ο Ακόστα, πέρασε ένα φορτηγό με επίσημες πινακίδες. Το φορτηγό σταμάτησε, μια κυρία βγήκε από αυτό και τον ρώτησε που πάει. Τους εξήγησε τι συμβαίνει και πού πάει και τον κάλεσαν να μπει στο αυτοκίνητο.

“Όταν ανέβηκα”, συνέχισε ο ίδιος, “είπα μέσα ότι αυτή την κυρία κάπου την ξέρω”. Τελικά ήταν η Λουσία (σ.σ. η σύζυγος του προέδρου και γερουσιάστρια), όπως λέει ο Ακόστα, με την σκυλίτσα Μανουέλα και δίπλα τον πρόεδρο Πέπε Μουχίκα. Ο ίδιος, όταν κατέβηκε, τούς ευχαρίστησε και έβγαλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσε. Αρκετές ανέβασε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Ο Μουχίκα ολοκληρώνει την προεδρική του θητεία την 1η Μαρτίου 2015.