Έξαλλη η Μέι με το tweet του Τραμπ: "Οι Βρετανοί ξέρουν τον δράστη της χθεσινής επίθεσης"

Ενώ η Ευρώπη δέχεται απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ το Λονδίνο μετράει ακόμη τις πληγές του απ’ τη χθεσινή έκρηξη στο μετρό Parsons Green, όπου τραυματίστηκαν 29 άτομα, Τραμπ και Μέι εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον.

Αφορμή έδωσε πρώτος ο Ντόναλντ Τραμπ όπου σε tweet του έγραψε ότι ο τρομοκράτης της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ένας… λούζερ, ένας χαμένος δηλαδή συμπληρώνοντας ότι η βρετανική αστυνομία θα έπρεπε να είναι πιο δραστήρια, λέγοντας ότι η βρετανική αστυνομία γνώριζε τον δράστη και τον παρακολουθούσε ως ύποπτο.

 

 

«Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν χαμένο τρομοκράτη. Αυτοί είναι άρρωστοι και παράφρονες άνθρωποι, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στον Twitter, ενώ λίγη ώρα αργότερα προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση: «Οι χαμένοι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το ίντερνετ είναι το βασικό μέσο επιστράτευσής τους, από το οποίο θα πρέπει να τους αποκόψουμε και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα».

Ως ήταν αναμενόμενο η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας ότι η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα:  «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη». Επεσήμανε επίσης ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Όταν λίγο αργότερα δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Τραμπ τι εννοούσε με το tweet του, αυτός απάντησε: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και πιο σκληροί. Θα επικοινωνήσω άμεσα με την Τερέζα Μέι».