Grenfell Tower: O 5χρονος Άιζακ, το μικρότερο θύμα της φονικής πυρκαγιάς

Δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά στο πολυόροφο κτίριο Grenfell Tower στο Λονδίνο, κι οι αρχές ακόμη μετρούν τα θύματα. Οι νεκροί φτάνουν τους 79 για την ώρα, και σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκε μεταξύ αυτών κι ένα πεντάχρονο αγόρι.

Ο μικρός Άιζακ Πόλος που είναι σύμφωνα με τις αρχές το μικρότερο μέχρι στιγμής σε ηλικία θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο, είχε
χαρακτηριστεί ως αγνοούμενος από τη στιγμή που άφησε το χέρι ενός γείτονα που προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το φλεγόμενο κτίριο με ασφάλεια.

“Ο Άιζακ, ο πολυαγαπημένος μας γιος, μας έφυγε μόλις στα πέντε του χρόνια. Θα λείψει σε όλους μας αυτό το ευγενικό, γεμάτο ενέργεια, γενναιόδωρο αγοράκι. Ήταν τόσο καλό αγοράκι που το αγαπούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του. Θα μας λείπει για πάντα, αλλά γνωρίζουμε ότι τον φροντίζει ο Θεός τώρα και ότι είναι ασφαλής στον ουρανό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 από τους 79 νεκρούς, αγνοούμενους ή φερόμενους ως νεκρούς, και έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να μη γίνει ποτέ γνωστό πόσοι άνθρωποι χάθηκαν στην πυρκαγιά.