Εικόνες απ' την κόλαση της Πορτογαλίας - 62 νεκροί - Πέθαιναν αβοήθητοι στα αυτοκίνητά τους

 

Στους 62 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το Σάββατο την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας. Πολλά απ’ τα θύματα παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν απ’ την πύρινη κόλαση αλλά δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν αφού οι φλόγες «σάρωσαν» τα πάντα και τους απανθράκωσαν.

 

 

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις πορτογαλικές Αρχές, οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 62, οι τραυματίες τους 59 αλλά εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100. Οι φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες και δεν υπάρχει ακόμη πλήρη εικόνα για το καταστρεπτικό τους έργο.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου, ενώ επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 600 πυροσβέστες για την κατάσβεσή της.

 

 

 

 

Ο 4χρονος Ροντρίγκο Ροζάριο είναι το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα. Όπως είπε η γιαγιά του στην κρατική τηλεόραση, το πτώμα του μικρού βρέθηκε δίπλα στο αυτοκίνητο του θείου του. Οι γονείς του έλειπαν στο ταξίδι του μέλιτος και εκεί έμαθαν για τον θάνατο του άτυχου αγοριού.

Μεταξύ των νεκρών είναι ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Ενώ μία οκτάχρονη, βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα.

 

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κήρυξε τριήμερο πένθος ενώ τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους τους εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στη δοκιμασία που περνάει η Πορτογαλία.