Πέθανε ο Κασόγκι - ο δισεκατομμυριούχος έμπορος όπλων και εκκεντρικός playboy

 

Ο Αντνάν Κασόγκι, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980, με ανάμειξη σε αρκετές ύποπτες υποθέσεις, έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Κασόγκι, ο οποίος έπασχε από Πάρκινσον, πέθανε την Τρίτη στο Λονδίνο, περιστοιχισμένος από τα παιδιά του.

 

Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και έμπορος όπλων, ήταν τουρκικής καταγωγής, και φημιζόταν για το φανταχτερό στιλ ζωής του.
Απέκτησε αμέτρητα γιοτ και εξοχικές κατοικίες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλοπρεπούς Chateau Louis XIII στη Γαλλία. To όνομά του συζητήθηκε έντονα όταν ο γιος της αδελφής του, ο Dodi Fayed, αποκαλύφθηκε ως ο σύντροφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

Το 1987, ο Κασόγκι εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time με τον τίτλο: “Αυτοί οι σκιώδεις έμποροι όπλων: Η πολυτελής ζωή και τα φανταστικά deals του Adnan Khashoggi”.

 

 

 

Σύμφωνα με τον βιογράφο του, τα 50α γενέθλια του δισεκατομμυριούχου ήταν ένα πάρτι που έμεινε στην ιστορία. H Brooke Shields και ο Sean Connery ήταν εκεί. Ένας από τους καλεσμένους του προσέφερε ως δώρο ένα λιοντάρι και η Shirley Bassey τραγούδησε το Ηappy Birhtday..

 

 

Στο πέρασμα των ετών έμελλε να χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, ενώ και η περιουσία του παρέμεινε μεν μεγάλη, ωστόσο γνώρισε σημαντική μείωση.