Ιράν: Μέλη του ISIS ντυμένοι γυναίκες προκάλεσαν το μακελειό -12 νεκροί (ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΣ)

 

Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλονίζει απ’ το πρωί σήμερα το Ιράν, μετράει μέχρι στιγμής 12 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Την ανάληψη ευθύνης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και πρόκειται για την πρώτη επίθεσή του στο έδαφος του Ιράν.

 

Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη», και την ανέρτησε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Amaq.

 

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ταχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ο Ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών ενημέρωσε ότι οι δράστες  εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες. Πρόσθεσε ότι ένας δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Είπε ακόμη ότι όσοι έχουν απομείνει από τους δράστες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

 

Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, οι τρομοκράτες χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο σημεία: πρώτα στο κοινοβούλιο και λεπτά μετά στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομενεΐ .

 

Ο αριθμός των θυμάτων έως αυτή την ώρα δεν είναι επιβεβαιωμένος αφού ειδικά στο κοινοβούλιο πυροβολισμοί ακούγονταν για αρκετή ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Tansim επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχει και πληροφορία ότι τέσσερις κρατούνται ως τώρα όμηροι.

 

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δεύτερος – μια γυναίκα-καμικάζι – αυτοκτόνησε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν απ’ τις Αρχές.

 

Οι φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στο μαυσωλείο – Το πτώμα του ενός δράστη:

 

 

 

 

Η στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα-καμικάζι:

 

 

 

 

Το κεφάλι απ’ το πτώμα της γυναίκας – καμικάζι: