Πρώτη σύλληψη για το χτύπημα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ένα άτομο έχει ήδη συλληφθεί και έχουν ερευνηθεί τα σπίτια δύο υπόπτων, που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με ισλαμιστές, μετά τη τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη Γερμανία.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια. Όπως δήλωσαν οι αρχές, οι βόμβες περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και ένα από αυτά, βρέθηκε μπηγμένο μέσε σε καρέκλα του πούλμαν της ομάδας.

Η ανώτατη εισαγγελέας Φράουκε Κέλερ, δήλωσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στο σενάριο να βρίσκονται ισλαμιστές πίσω από την βομβιστική επίθεση. Ωστόσο, επισημαίνει ότι τα κίνητρα του ή των δραστών δεν είναι ακόμη γνωστά. Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρίσκονται πίσω από τη επίθεση αντι – ναζί

Η UEFA επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν σήμερα και θα τα ενισχύσει παντού όπου είναι αναγκαίο. O Tζόρτζιο Μαρτσέτι, διευθυντής αγώνων της UEFA, δήλωσε στο πρόγραμμα 4 του BBC ότι, η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα της ομοσπονδίας κι ότι θα συνεργαστεί στενά με την αστυνομία όπου διεξάγονται αγώνες.

Σύμφωνα με την γερμανική “Τagesspiegel”, η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γερμανίας προειδοποιεί πως θα υπάρξουν πιθανότατα και νέες επιθέσεις.