Αυτός είναι ο ύποπτος του μακελειού στη Ρωσία

Σήμερα οι Ρώσικες αρχές δείχνουν νέο ύποπτο, ενώ χθες έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία λάθος ανθρώπου!

Ένας 22χρονος Ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν είναι ο βασικός ύποπτος, που σκόρπισε το θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Ο βομβιστής αυτοκτονίας παρέσυρε στον θάνατο άλλους 10 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 50. Νωρίτερα οι ρωσικές αρχές είχαν δώσει στην δημοσιότητα την φωτογραφία άλλου ανθρώπου, που αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν…

Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Στις φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να φορά κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και ένα σκούρο πράσινο καπέλο.

bagoni-rosia-ypoptos

Αρχικά, οι Ρώσοι διακινούσαν πως ύποπτος είναι ένας μεσήλικας. Εκείνος όμως, όταν είδε την φωτογραφία του στα μέσα ενημέρωσης παραδόθηκε στις αρχές και δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν:

bagoni-rosia-ypoptos-tessera

Μετά τους πανηγυρισμούς των Τζιχαντιστών για το νέο μακελειό, είναι προφανές πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Εξάλλου υπάρχει ιστορικό αιματηρών ενεργειών εις βάρος της Ρωσίας, τόσο από το ΙSIS όσο και από τους Τσετσένους.