Η δεύτερη "σκιά" του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι αποκαλύπτουν εξόριστοι Βορειοκορεάτες

Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί πολλά για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, εξαιτίας της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του, Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ωστόσο άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα δίνουν λεπτομέρειες για την ετεροθαλή αδελφή του Βορειοκορεάτη κομμουνιστή δικτάτορα, την Kim Seol-song.

Σύμφωνα με τους φυγάδες, η 40χρονη γυναίκα επεκτείνει όλο και περισσότερο την επιρροή της στη χώρα και μάλιστα είναι η βασική σύμβουλος του αδελφού της.

Κανένας στη Βόρεια Κορέα δεν γνωρίζει κάτι γι’ αυτή τη μυστηριώδη προσωπικότητα, αλλά μόνο «τα μέλη της φατρίας γνωρίζουν την ύπαρξή της και κυρίως τον ρόλο της».  Αυτό υποστηρίζει ο Βορειοκορεάτης επιστήμονας που πέρασε στη Νότια Κορέα, Yun-keol, ο οποίος μίλησε στη γαλλική Le Figaro.

Η Kim Yo-Jong έγινε γνωστή μόλις το 2015, όταν ο αδελφός και ηγέτης της χώρας έκανε διαγωνισμό για να της βρει σύζυγο.
Η Yo-Jong γνώρισε αρκετούς υποψηφίους συζύγους, όμως τελικά καμία γνωριμία δεν ήταν η “μοιραία”. Μάλιστα όπως αναφέρει η βρετανική Sun είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και το 2012, ωστόσο κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν ήταν αρκετός για τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Το ίδιος δημοσίευμα ανέφερε ότι για να μπορεί κανείς να σταθεί στο πλευρό της  Kim Yo-Jong θα έπρεπε να είναι πτυχιούχος ή φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας, να έχει ύψος τουλάχιστον 1,77 και να έχει υπηρετήσεις στον στρατό ξηράς.

Ακόμα ένα στοιχείο για τα επαγγελματικά της, είναι ότι η  40χρονη έλαβε αξίωμα επιπέδου Υπουργού στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος της Βόρειας Κορέας, το οποίο διεξήχθη το 2017, για πρώτη φορά τα τελευταία 36 χρόνια.

Η  Kim Yo-Jong έχει τον ίδιο πατέρα με τον Γιονγκ Ουν, τον Kim Jong-il, ο οποίος παντρεύτηκε τη μητέρα της, Kim Young-sook. Η ένωσή τους έγινε αποδεκτή το 1970 από τον ιδρυτή του καθεστώτος Kim Il-sung. Το κορίτσι είχε πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα της, ο οποίος την έστειλε για σπουδές στο Παρίσι το 2005, γράφει ο Τύπος της Νότιας Κορέας. Σήμερα, 40χρονη πλέον, είναι το νούμερο 2 του καθεστώτος και έχει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στο σύστημα εξουσίας.

Την ύπαρξή της αποκάλυψε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Thae Yong-ho, ο οποίος έχει εξοριστεί από τη χώρα και πλέον ζει στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του.  Όπως εκτιμά, η αινιγματική αδελφή ήταν αυτή που επέβαλε την απομάκρυνση του θείου τους Jang Song-thaek, πρώην δεξί χέρι του Κιμ Γιόνγκ Ουν, και τελικά την δολοφονία του.

Ο ρόλος της επιβεβαιώθηκε και από τον εξόριστο Cheong Seong-chang, διευθυντή του κέντρου για την επανένωση στο Institut Sejong, ο οποίος παρέδωσε μια έκθεση στη Νότια Κορέα για την διοίκηση του Κινγκ Γιόνγκ Ουν.

«Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι πιθανόν όλες οι αποφάσεις του ηγέτη της χώρας παίρνουν πρώτα το πράσινο φως από την αδελφή του», ανέφερε ο Cheong Seong-chang.

Η Kim Sul-song, είναι 11 χρόνια μεγαλύτερη από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και η ενίσχυση της θέσης της ξεκίνησε το 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας τους είχε ήδη αποφασίσει τα δύο αδέλφια να μοιραστούν την εξουσία και η αδελφή Kim Sul-song αποτελούσε μέρος της ελίτ της χώρας την ώρα που ανέλαβε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.