Στη Γαλλία ο Τσαβούσογλου - Ματαιώθηκε η επίσκεψή του στην Ελβετία

Στον “πυρετό” της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα του Ερντογάν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στο Μετς της ανατολικής Γαλλίας. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, εκεί θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση της τουρκικής οργάνωσης.

Ο Τσαβούσογλου μετέβη στη Γαλλία, έπειτα από την απαγόρευση εκ μέρους της Ολλανδίας για την προσγείωση του Τούρκου πολιτικού στα εδάφη της. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς και το παραλήρημα του Ερντογάν που αποκάλεσε τους Ολλανδούς ναζιστές, φέρνοντας τις δύο χώρες σε μεγάλη κόντρα. Σημειώνεται ότι οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτής της Ένωσης ματαιώθηκαν στη Γερμανία, αλλά και στην Ελβετία.

Οι αρχές αφαίρεσαν από την Ενωση την άδεια να οργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το προέδρου Ερντογάν εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή της περιφέρειας Μαζέλ ανέφερε ότι η επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Γαλλία «έγινε δεκτή από το υπουργείο των Εξωτερικών». Γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του Υπουργού» και τόνισε ότι «το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι»

Την ίδια ώρα, ματαιώθηκε η επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Ελβετία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης στη χώρα, Μουράτ Σαχίν.

«Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε», τόνισε ο Σαχίν με ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.